De Kunst van het Doorgaan met Alles Wat Is

‘De kunst van het doorgaan met alles wat is’ is een installatie van een zeshonderd werkjes, alles aan elkaar genaaid tot 1 werk. Het was te zien in het Reghthuys in Nieuwkoop, juli 2029, vijf jaar na het overlijden van mijn oudste zoon. Het was als mijn dagboek, rouw van een moeder een overleden kind.

Ik werk veel in bestaande boeken waar ik mijn eigen beelden over heen zet. Ik vorm ze om naar mijn eigen dagboeken met eigen beeld en tekst. De kunst van het doorgaan met alles wat is, is zo een boek. De bladzijden zijn hier uit het boek gehaald en aan elkaar genaaid tot een nieuw geheel. Het met de hand aan elkaar naaien van de werkjes verbeeldt de verbinding met mijn overleden zoon, de verbinding die er nog altijd is.

Omdat in vele gesprekken rouw en verdriet bij voorkeur gemeden wordt, heb ik mijn werk laten zien met de intentie gesprekken te openen. Het is niet alleen beeld, maar ook tekst. Mijn dagboek. Fantastisch te mogen ervaren dat dit werk gesprekken, emoties, tranen, een glimlach en zoveel liefde heeft gebracht bij mij en bij de kijkers.


De kunst van het doorgaan met alles wat is

Reacties zijn gesloten.