Herinnering pijnlijk of juist mooi en vol liefde

Herinneringen pijnlijk of juist mooi en vol liefde Het nabestaanden café afgelopen zondag, ik had dienst. Ik ben vrijwilliger bij dit café. Het thema was ‘als ik over jou vertel’. Het idee was warme en mooie herinneringen op te halen, te verversen, te delen. De inleidster van de middag gaf…

Lees meer…

kunst kijken

Het werk van Gerhard Richter, Birkenau in Berlijn. 4 foto’s 4 abstracte schilderijen en 4 spiegels in 1 ruimte. Het klinkt simpel, maar is het niet. Ik wilde het heel graag zien. toch al een historisch belangrijk werk. Hedendaagse kunst, en daar hou ik van. In de dagen nadat ik…

Lees meer…

Code oranje

Lieve Jas, Weet je nog code oranje. Vanmorgen was het weer een dag met code oranje. Sj ging niet op pad. Ik dacht terug aan toen, die dag vol sneeuw, code oranje of rood. Het werd een verkeersinfarct die avond en jij ging nog met je vrachtwagen op pad. Of…

Lees meer…

Het wrakhoutje krijgt langzaam vorm

Ik lees terug in mijn schrijfsels en deze komt naar voren. Ik lees en weet weer. Ik weet nog waar ik zat, hoe ik zat en wat ik dacht. En nu lees ik terug en het is net of ik vanaf grotere afstand lees. Ik lees over wrakhoutjes, latjes, en…

Lees meer…

de ring, de roos

Het is weer even geleden maar het kwam weer terug in mijn herinnering omdat ik tegenwoordig mijn ring weer draag. Dit verhaal ging als volgt: Ik doe mee met een avond mediamieke consulten. Nog steeds alles via zoom, vanwege het bekende virus.  Ik zit achter mijn computer en kijk naar…

Lees meer…