Over Ester

ester de fijter

 

Kunst is belangrijk voor me

Mijn eigen creatieve geest, mijn beeldende werk geeft mij steeds opnieuw mogelijkheden vorm te geven aan alles wat zich in mijn leven voordoet. Het is een verrijking. Er is altijd overal inspiratie uit te halen, je moet het alleen even zien. Dat heb ik geleerd en dat leer ik nog steeds, het groeit alsmaar verder.

Ik had dit al jaren geleden ervaren na ernstig ziek te zijn geweest. Ik heb toen het roer omgegooid en ben naar de kunstacademie gegaan.  Het ongelooflijk helende en helpende van de beeldende kunst heb ik echt ervaren na het onverwachte overlijden van mijn oudste zoon in de zomer van 2014.  In zo een diep verdriet kon ik toch beeldend en schrijvend mijn gevoelens uiten. . Het heeft mij gered. Ik ben er dankbaar voor.

Ik ben geen schilder, tekenaar of schrijver.  Ik schrijf geen prachtige proza. Ik werk met eenvoudige druktechnieken, met collage en fotomateriaal en ik schrijf schrijfsels.  Werken met beeld en tekst zoals het ik zelf noem.  Ik vind het heerlijk om te doen. Ik werk veelal op vele kleine werkjes tegelijk, die met elkaar een groot geheel vormen, 1 verhaal vertellen. 

In het atelier 

In ieders leven gebeurd altijd van alles en daar is in mijn atelier aandacht voor. Aandacht voor verhalen uit het leven, over liefde en verlies.  Aan de ateliertafel komt daarmee altijd van alles voorbij, het leven zelf zeg maar. Ik vind het fascinerend en luister graag. Het leven zelf geeft inspiratie. Er zit echt veel inspiratie in.

Vrijwilligerswerk

Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is rouw en verlies, en de liefde die daar bij hoort, vorm te geven. En ook hoe belangrijk het is dat je je verhaal kunt vertellen. Ook na jaren, als niemand nog vraagt hoe het me je is. Precies daarom doe ik vrijwilligerswerk als gesprekspartner rouw en verlies bij Humanitas. Het luisteren naar het verhaal van de ander blijf ik boeiend vinden en als ik mijn steentje bij kan dragen door een luisterend oor te bieden en rouw bespreekbaar te krijgen, dan doe ik dat heel graag en met liefde.

en verder

Wat zou je nog meer willen weten van mij? Kunst is mijn passie, ik ga graag en vaak naar musea en houd vooral van hedendaagse kunst.  Ik ben nieuwsgierig naar het energetische deel van het leven, ik geloof zeker dat er meer is tussen hemel en aarde.

Ik houd van varen en van de Waddeneilanden, van naar het theater gaan of naar een mooi concert. Van gewoon op de bank zitten met mijn man en samen naar een film kijken. Van koffie drinken of een biertje op het terras met mijn jongste zoon. Sinds het overlijden van mijn oudste kind ben ik gaan houden van de Mattheus Passion van Bach, ben ik vaak in tranen, ontroeren de dingen mij nog meer en kijk ik regelmatig naar Ik mis je. Ja en ik houd van lekker eten met een goed glas wijn, van samen zijn met mijn gezin en met vrienden. En gelukkig kan ik ook weer genieten van het leven, al is het anders dan voorheen, en altijd ook met mijn overleden kind dichtbij. Hij inspireert mij vanuit zijn dimensie. Hij leert mij verder te kijken en uit te kijken naar het nieuwe en dat is, hoe gek en moeilijk soms ook, een verrijking en inspiratie. 

 

Reacties zijn gesloten.