WORKSHOP – VANDAAG GAAT HET GOED

Op een creatieve manier bezig zijn met jouw verhaal, met jouw kind hierin centraal.

Waarom zou je meedoen? Gewoon omdat:

Het simpelweg fijn is een dag bezig te mogen zijn met je kind, zonder dat iemand er ook maar iets van vindt. Alsof je hem of haar even vast kunt houden, dichterbij kunt halen.

En je daar blij van wordt. I’ve been there. Ik weet dit uit eigen ervaring. Mijn oudste zoon overleed onverwacht, hij was 25. Nog altijd werk ik met, over en voor hem in mijn atelier.

Zie het als een dag voor jezelf waarin jouw overleden kind centraal staat om daarna met een goed gevoel naar huis te gaan. Het brengt een moment van geluk en blijdschap naast het verdriet. Al is het maar voor dat moment. Alles telt. Hoeveel meer heb je nodig.

Ik kan geen pleister plakken op de gapende wond van het verliezen van je kind. Ik kan je wel helpen een fijne dag te beleven waarin jij en je kind centraal staan. Ik ken deze pijn, het verdriet en ik ken die overweldigende liefde.

Ik leer je in deze workshop werken met het silhouet van je kind. Je kan overigens ook werken met iets dat van je kind is, denk bijvoorbeeld aan een knuffel of kleidingstuk. Werken met je kind of met iets van je kind, daar word je toch blij van!

Het mooie van het silhouet is dat het niet een ‘af’ beeld is, zoals bij een portret. Juist omdat het niet totaal ingevuld is, laat het ruimte over voor allerlei gedachten en interpretaties.

Hoe ziet het er praktisch uit:

  • je komt werken in mijn atelier, iets meer dan een dagdeel
  • je werkt met het silhouet van je kind (of met iets van je kind) aan de hand van een fotokopie van een foto van je kind (of van iets van hem of haar)
  • dit silhouet ga je op verschillende manieren verwerken, je kunt het zelfs tot op je boodschappenbriefje omtrekken
  • het zijn eenvoudige technieken
  • ervaring is niet nodig
  • ik begeleid je helemaal
  • je gaat met tastbaar werk naar huis
  • het brengt je een nieuwe herinnering met je kind als middelpunt
  • je wordt er blij van al is het maar voor dat moment

Jouw investering voor deze workshop is 110 euro inclusief het materiaal, koffie of thee en een lunch. (het materiaal is op waterbasis.)

Ik werk in mijn atelier 1 op 1 of in een echt kleine groep van 3 a 4 deelnemers. Nu in verband met het corona virus zijn de workshops even uitgesteld tot na de lock-down en daarna werk ik zolang er corona maatregelen zijn vooralsnog 1 op 1 of je moet uit 1 huishouden komen.

Reacties zijn gesloten.