De kunst van het doorgaan met alles wat is

‘De kunst van het doorgaan met alles wat is’ is een installatie van een zeshonderd werkjes, alles aan elkaar genaaid tot 1 werk. Het was te zien in het Reghthuys in Nieuwkoop.

Ik werk veel in bestaande boeken waar ik mijn eigen beelden over heen zet. Ik vorm ze om naar mijn eigen dagboeken met eigen beeld en tekst. De kunst van het doorgaan met alles wat is, is zo een boek. De bladzijden zijn hier uit het boek gehaald en aan elkaar genaaid tot een nieuw geheel. Het met de hand aan elkaar naaien van de werkjes verbeeldt de verbinding met mijn overleden zoon, de verbinding die er nog altijd is.

Omdat in vele gesprekken rouw en verdriet bij voorkeur gemeden wordt, heb ik mijn werk laten zien met de intentie gesprekken te openen. Het is niet alleen beeld, maar ook tekst. Mijn dagboek. Fantastisch te mogen ervaren dat dit werk gesprekken, emoties, tranen, een glimlach en zoveel liefde heeft gebracht bij mij en bij de kijkers.

Wil je zelf ook eens rouw op een creatieve manier vorm geven neem dan contact met mij op. En kijk onder het kopje ‘geef rouw vorm’. En voor alle duidelijkheid, ervaring of kunnen schilderen of tekenen is niet nodig. We gaan niet schilderen. We gaan werken met tekst en een eenvoudige druktechniek. Het is voor een ieder toegankelijk.

De kunst van het doorgaan met alles wat is

Reacties zijn gesloten.