Geef Rouw Vorm

Voor ouders van overleden kinderen en voor een ieder die een overleden dierbare in zijn of haar gezin mist.

 

Beeldende kunst biedt vele mogelijkheden om vorm te geven aan al die emoties wanneer een dierbare overlijdt. Vele bekende kunstenaars laten dit zien in prachtige werken.

Ook mijn eigen ervaring is dat het vorm geven aan deze emoties mij, na het plotseling overlijden van mijn oudste zoon, troost en licht bracht. Hij overleed in de zomer van 2014 op 25 jarige leeftijd. De verbinding met hem is nog altijd daar en mijn werk geeft mij de mogelijkheid dit te ervaren en te laten zien.

Mijn eigen ervaring maakt dat ik andere ouders van overleden kinderen mogelijkheden aanbied rouw vorm te komen geven in mijn atelier. Het is aan de atelier-tafel simpelweg vorm geven aan dat wat is met alles wat je hebt. Dit kan met tekenen, schilderen, eenvoudige druktechnieken, schrijven, knippen, plakken, praten. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar echt er is geen schilder- of tekenervaring nodig. Het is echt voor iedereen toegankelijk. Er wordt  niet geschilderd of getekend, tenzij je dit echt wilt. We gebruiken materialen en technieken die ieder kan bedienen. Er zijn verschillende mogelijkheden. We bespreken met elkaar wat het beste bij je past. Ik begeleid je, als beeldend kunstenaar en vanuit mijn eigen verlies-ervaring. Ik weet heel goed wat deze rouw betekent.

 

 

 

 

 

 

 


WAT BRENGT HET JE

Vooral een moment om volledig bezig te mogen zijn met jouw kind, jouw eigen rouw, jouw dierbare, jouw verdriet en liefde. Er vorm aan te geven en ruimte voor een gesprek brengt de verbinding die nog altijd daar is, voelbaar dichtbij. Je maakt een tastbare herinnering, een monument. Een persoonlijk werk. Je kunt ook een paar keer komen om een eigen beeldboek te maken waar je ook thuis steeds opnieuw stukken aan toe kunt voegen. En het is fijn er mee bezig te zijn. Het is fijn om er over te kunnen en mogen praten, ook na jaren wanneer niemand meer luistert of wanneer je er niemand meer mee wil ‘lastigvallen’. 

Ik werk in kleine groepen. Er is plaats voor 2 tot 4 of 5 deelnemers per groep. Kom je liever alleen of met een eigen groepje, gezin, familie, vrienden, dan kan dat ook.

Op locatie werken kan ook. In overleg kan ik ook naar je toe komen. 

Kosten voor een dag 95 euro p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en lunch met een vegetarische soep. Heb je speciale wensen dan graag zelf je lunch meenemen.

Vind je een dag te lang of kom je liever alleen, kom dan een dagdeel. Kosten voor een ochtend of middag van twee uur 40 euro p.p. inclusief materiaal koffie en thee.

Data in overleg, kan zowel door de week als op zaterdag. 

Kom je liever eerst kennismaken, dat kan altijd. Thee en koffie staan klaar voor je.

Mail mij als je interesse hebt, dan neem ik contact met je op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.