Workshop Geef Rouw Vorm

Creatieve workshop voor ouders overleden kind(eren)

Beeldende kunst biedt vele mogelijkheden om vorm te geven aan al die emoties wanneer een dierbare overlijdt. Vele bekende kunstenaars laten dit zien in prachtige werken.

Ook mijn eigen ervaring is dat het vorm geven aan deze emoties mij, na het plotseling overlijden van mijn oudste zoon, troost en licht bracht. Hij overleed in de zomer van 2014 op 25 jarige leeftijd. De verbinding met hem is nog altijd daar en mijn werk geeft mij de mogelijkheid dit te ervaren en te laten zien.

Vanuit mijn eigen ervaring dat creatief bezig zijn helend werkt, dat het belangrijk is vorm te geven aan rouw, organiseer ik de workshop ‘Geef Rouw Vorm’ . Het is aan de atelier-tafel simpelweg vorm geven aan dat wat is met alles wat je hebt. Dit kan met tekenen, schilderen, eenvoudige druktechnieken, schrijven, knippen, plakken, praten. Er is geen schilder- of tekenervaring nodig om aan deze workshops mee te doen. Ik begeleid de workshops als beeldend kunstenaar en daarnaast weet ik vanuit mijn eigen verlies-ervaring heel goed wat deze rouw betekent.

Wat doe je in de workshop GEEF ROUW VORM

Je werkt op eenvoudige wijze met het silhouet, de contouren, van je kind(eren). Of met de contouren van een voorwerp van je overleden kind(eren). Hiervoor neem je kopieën van een foto mee of van een foto van het betreffende voorwerp. Wanneer je mee doet aan deze workshop, stuur ik je hierover extra informatie op. Het werken met de contouren vormt meteen de basis van het werk. Hier werk je op verder, door er overheen te schrijven, te tekenen, te schilderen, het te beplakken met eigen foto’s, alles wat denkbaar is. Zo ontstaat een heel persoonlijk werk. Er wordt op klein formaat gewerkt, ongeveer A4 formaat. Er kunnen meerdere werkjes gemaakt worden. Het materiaal waarmee gewerkt wordt, is op waterbasis.

Wat brengt het je. Vooral een moment om volledig bezig te mogen zijn met jouw kind, jouw eigen rouw, jouw verdriet en liefde. Er vorm aan te geven en ruimte voor een gesprek brengt de verbinding die nog altijd daar is, voelbaar dichtbij. Je maakt een tastbare herinnering, een monument. Of je komt een paar keer en maakt een eigen beeldboek waar je ook thuis steeds opnieuw stukken aan toe kunt voegen. Het is fijn om er mee bezig te zijn.

Deze workshop is voor ouders van overleden kind(eren).

Ik werk in kleine groepen. Er is plaats voor 2 tot 4 deelnemers per groep. Kom je liever alleen of met een eigen groepje, gezin, familie, vrienden, dan kan dat ook.

Kosten voor een dagworkshop 85 euro p.p. inclusief materiaal, koffie en thee. Lunch moet je zelf meenemen, ik zorg voor een pan vegetarische soep.

Kosten voor een korte workshop van twee uur 35 euro p.p. inclusief materiaal koffie en thee.

Workshops kunnen in overleg door de week of op zaterdag plaatsvinden.

Mail mij als je interesse hebt, dan neem ik contact met je op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.