Workshop Rouw en Creativiteit

Beeldende kunst biedt vele mogelijkheden om vorm te geven aan al die emoties wanneer een dierbare overlijdt. Vele bekende kunstenaars laten dit zien in prachtige werken.

Ook mijn eigen ervaring is dat het vorm geven aan deze emoties mij, na het overlijden van mijn oudste zoon, troost en licht bracht. De verbinding met hem is nog altijd daar en mijn werk geeft mij de mogelijkheid dit te laten zien.

Vanuit mijn eigen ervaring dat creatief bezig zijn helend werkt, bied ik deze workshops graag aan. De workshops zijn geen rouwbegeleiding of therapie. Het is aan de atelier-tafel simpelweg vorm geven aan dat wat is. Er is geen schilder- of tekenervaring nodig om aan deze workshops mee te doen. Ik begeleid de workshops als beeldend kunstenaar en daarnaast weet ik vanuit mijn eigen verlies-ervaring wat verdriet betekent.

WORKSHOP ROUW en CREATVITEIT

Op eenvoudige wijze wordt er gewerkt met het silhouet, de contouren, van je dierbaren. Of met de contouren van een voorwerp van je overleden dierbaren.  Hiervoor neem je kopieën van een foto van de overledene mee of van een foto van het betreffende voorwerp. Wanneer je mee doet aan deze workshop, stuur ik je hierover extra informatie op. Het werken met de contouren vormt meteen de basis van het werk. Hier werk je op verder, door er overheen te schrijven, te tekenen, te schilderen, het te beplakken met eigen foto’s, alles wat denkbaar is. Zo ontstaat een heel persoonlijk werk. Er wordt op klein formaat gewerkt, ongeveer A4 formaat. Er kunnen meerdere werkjes gemaakt worden. Het materiaal waarmee gewerkt wordt, is op waterbasis.

Deze workshop is voor een ieder die een dierbare overledene mist.

Ik werk in kleine groepen. Er is plaats voor 2 tot 4 deelnemers per groep. Kom je liever alleen of met een eigen groepje, dan kan dat ook.

Kosten voor een dagworkshop 85 euro p.p. inclusief materiaal, koffie en thee. Lunch moet je zelf meenemen, ik zorg voor een pan vegetarische soep.

Er is ook de mogelijkheid van een korte workshop van twee uur, kosten 35 euro p.p. inclusief materiaal koffie en thee.

Workshops kunnen in overleg door de week of op zaterdag plaatsvinden.

Mail mij als je interesse hebt, dan neem ik contact met je op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.